pirmdiena, 2010. gada 25. janvāris

Apgleznotie e-taloni neko nemaksā?



Laikā, kad “Rīgas Satiksme” (turpmāk RS) kārtējo reizi paaugstina braukšanas maksu, parādās Valsts kontroles atdzinums par nelietderīgu un neefektīvu līdzekļu izmantošanu, savukārt Rīgas vadība žēlojas iedzīvotājiem par to, ka RS tiek samazinātas valsts dotācijas, uzņēmums turpina domāt pozitīvi un apglezno braukšanas kartiņas, kuru sūtība ir tikt „nopīkstinātām” un izmestām.

Pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” informācijas centra vadītāja Iluta Bērziņa šodien lepni paziņojusi, ka aģentūra ZOOM! 2008. gadā ir izstrādājusi zīmolu e-talonam un, kas ir pats interesantākais, RS tas neko neesot izmaksājis. Principā to var uzskatīt par patiesību, jo e-talonus lieto klienti - par šo skaistumu maksājam arī mēs. Dotācijas RS tiek maksātas no Rīgas iedzīvotāju ienākumu nodokļa iemaksām. Nedomāju, ka 650 000 kartiņas tika apdrukātas par baltu velti un tas nekādā veidā nesadārdzina braukšanas karšu izmaksas. Pēc RS teiktā, dienā tiek notirgotas 12 000 e-taloni, kuri turpmāk būs apdrukāti. Tātad, gadā sanāk apmēram 4 380 000 talonu. Negribu ticēt, ka tas neko nemaksā. Runājot par ZOOM! nākotni krīzes laikā, varam būt droši – tā ir nodrošināta. Vicemērs par savējiem „guru” rūpējas. Pēc šāda RS saimniekošanas stila nevajag brīnīties, ka mikroautobusi maksā divas reizes lētāk. Pieskaitot dotācijas, ko saņem RS, faktiskā biļetes maksa ir ap vienu latu.

Vēlos atgādināt, ka septembrī Rīgas Dome nolēma slēgt piecas Rīgas sporta skolas, nosaucot to par sporta skolu reorganizāciju. Tādā veidā tiktu ietaupīti 149 000 Ls. gadā. Jautājums ir, cik maksā apdrukāt 4.4 milj. E-talonu? Tik pat, cik nepieciešams piecām Rīgas sporta skolām?


Raksts
http://www.diena.lv/lat/tautas_balss/blog/ivars-bandonis/apgleznotie-e-taloni-neko-nemaksa

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru