piektdiena, 2010. gada 30. jūlijs

Mana motivācija kandidēt

Cilvēki politikā iet dažādu iemeslu dēļ: patriotisma vadīti, savtīgu nolūku dzīti, ziņkāres vai pat nejaušības dēļ. Katram motīvs savs. Tad, kāpēc es, Ivars Bandonis, esmu Vienotībā un kandidēju 10. Saeimas vēlēšanās?

Es vēlos būt viens no tiem, kurš mainīs Latvijas politisko vidi un izskaudīs tās negatīvās tendences. Iesaistīties politikā mani motivēja jautājums - vai tiešām nevar ko mainīt? Atbilde - var! Tikai tā būs kauja, kas nebeigsies nekad, jo nāks cīņa pēc cīņas.

Pār mums pārāk ilgi valdījuši politiķi populisti, kuru politiskā veiksme tiešā mērā ir bijusi atkarīga no viņu vairāksolīšanas un tirgotāju dotībām. Valsts vadīšana tiek uztverta kā bizness vai cirks, kuros pelna tie, kam pietiek apņēmība solīt zvaigznes pie debesīm un amatos likt sev lojālās „peškas”. Jau gadiem tiek piekopta biedēšanas taktika: mēs sargāsim tevi no krieviem, mēs - no Eiropas, mēs - no cūku gripas. Katru reizi saturs mainās, bet būtība paliek. Visi zinām politiskos varoņus - cilvēkus, kuri kļuvuši par miljonāriem, patiesībā pateicoties tieši mums. Visi arī zinām, kādiem līdzekļiem ļoti daudzi mūsu valstī kļuvuši turīgi – politisku motīvu dzīta privatizācija, iepirkumi, pašvaldību būvniecības pasūtījumi, ceļu būve utt. Žēl, ka šie cilvēki savu mērķi - pelnīt - neattiecina uz valsti kopumā, bet izvēlas parazitēt - kā dēles. Kad šīs dēles mēģina atraut no valsts budžeta, pārējās, juzdamās apdraudētas, sāk grupēties un slēpties viena zem otras.

Latvijai spēs mainīties. Lai tas notiktu, katram no mums ir jāpalīdz un kaut nedaudz jāmainās arī pašiem. Valsts uzdevums ir nodrošināt savus iedzīvotājus ar iespēju izaugt, pelnīt, dzīvot un pilnvērtīgi pavadīt dzīvi savā zemē. Katram ir jābūt līdzvērtīgām iespējām uz izglītību, darbu un izaugsmi. Mēs katrs esam neatņemama Latvijas sastāvdaļa un patiesībā esam viens no otra atkarīgi. Mums pienācis laiks analizēt, sekot un piedalīties Latvijas nākotnes veidošanā. Mūsu valsts nākotne top tieši tagad, kad esam uz pareizā atlabšanas un izaugsmes ceļa, par ko liecina bezdarba kritums, eksporta, konkurētspējas un Latvijas kredītreitinga pieaugums. Nodokļu ieņēmumi pārsniedz prognozes un atlabst nekustamais tirgus, kas ir būvniecības nozares dzinējspēks.

Mums priekšā vēl ir daudz izaicinājumu - noturēt Latvijas iedzīvotājus uz dzīvi tepat, samazināt bezdarbu vismaz pirmskrīzes līmenī, atbalstīt ģimenes un palielināt dzimstību, apkarot ēnu ekonomiku un pievērst jauniešus veselīgam dzīvesveidam, mazināt noziedzību un korupciju. Šie darbi nav pa spēkam vienam cilvēkam, vai vienam politiskajam spēkam, pie tā roku jāpieliek ikkatram. Es to daru. Un Jūs?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru