otrdiena, 2010. gada 17. augusts

JL JN: jauniešu kustība "Vienota Latvija" plāno nesankcionētu piketu


Paziņojums presei
Rīgā, 17.08.2010.

Jaunā laika jaunatnes nodaļa (turpmāk JLJN) dara zināmu, ka partiju „Saskaņas centru” (SC) atbalstošā jauniešu kustība „Vienota Latvija” savā mājas lapā izplata nepatiesu informāciju par 18. augustā paredzēto mītiņu no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 Vērmanes parkā pretim Vienotības birojam.

JLJN rīcībā ir informācija, ka pieteikums par piketu atstāts bez izskatīšanas, pamatojoties uz to, ka pieteikums nav iesniegts 10 darba dienas pirms pasākuma norises. Tas nozīmē, ka pasākuma pieteikšanas laiks ir nokavēts un rīt paredzētais mītiņš ir nelikumīgs.

JLJN informācija liecina, ka iesniegums par piketa rīkošanu saņemts 11.08.2010 pl.13.00 un to iesniedzis kāds Eduards Svatkovs, nevis jauniešu kustība „Vienota Latvija”.

JLJN valdes loceklis Ivars Bandonis:” Šī jaunieši organizācija rīkojas neētiski un nelikumīgi. Esmu pārliecināts, ka viņi lieliski pārzina piketu pieteikšanas procedūru Rīgā. Ja rīt tomēr notiks nesankcionētais pikets, mēs par to informēsim likumsargus. Piketi un mītiņi ir normālas demokrātiskas sabiedrības izpausmes līdzekļi, un mēs nebūt neesam pret tiem, bet pašvaldības noteiktā kārtība un likums nedrīkst būt pārkāpts un visiem vienādi jāievēro noteiktā kārtība. Īpaši nepieļaujami tas ir politiskai partijai.”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru