svētdiena, 2012. gada 2. decembris

Vai valdības patijām Rīgā jāiet kopā?



25.11.2012 

Atzīšos, neesmu viena saraksta idejas piekritējs uz šīm pašvaldību vēlēšanām. Domāju, ka apvienojot Vienotību, Nacionālo apvienību un Reformu partiju vienā sarakstā, var sanākt vienīgi raizes par ieņemamajām vietām sarakstā un jaunajā sasaukumā, to proporcijām, programmu, pirmo numuru un galu galā svītrošanas maratona iespējamību. Visupirms vienota saraksta kandidātiem ir jābūt vēlmei tādā atrasties, un jānotiek konstruktīvai sadarbībai starp iesaistītajām partijām. Šāda veida draudzībai ir jānobriest. Iespējams tas viss mūs vājinātu kā piedāvājumu pirmsvēlēšanu posmā izteicējiem, kā arī uz to nekautrētos norādīt mūsu "saskanīgie" politiskie oponenti.

Tomēr sadarbības forma, kas aptvertu V, NA un RP, ir absolūti nepieciešama un loģiska.

Sākšu ar loģiku.
Ja 2013. gadā nepienāks daudz piesauktais pasaules gals, tad Nilam būs būt kopā ar Ameriku. Pēdējā SC Rīgas žurnālā varam iepazīties ar Rīgas ZOO darbu Līdakas izpildījumā. Domāju, ka Zaļo parādīšanās SC žurnālā nav nejauša, un tuvākajā nākotnē varēsim uzskatāmi novērot šīs sakritības patiesos iemeslus. Tātad, Rīgas draugi ir Nils, Ameriks un katram gadījumam Zaļie (turpmāk NAZ). Mūsu triju partiju pārstāvjus atstājot strīdēties aiz borta. NAZ ir mūs apspēlējis tā, ka mūsu vienīgie iespējamie draugi ir Nacionāļi un Reformisti. Zaļo uzdevums vienkāršs - nošķelt valdības partijām balsis.

Nepieciešamība.
Kādā intervijā RP jau paziņoja, ka Rīgā ir gatavi sadarboties ar visiem. Nepatīkami! Sanāk, ka nevaram būt droši vai NAZ neapvārdos RP un tādējādi neiedzīs pēdējo "uzticības" naglu V cerību zārkā. Lai tas nenotiktu, mums izšķiroši svarīgas ir labas attiecības ar šo partiju.

Tā kā Vienotība Rīgā necer uz 51%, mums ir nepieciešami sadarbības partneri. Gribam vai nē tie būs NA un RP. Lai pārņemtu varu Rīgā, tam ir jāsagatavojas. Rīgas konference noslēgs programmas gatavošanas posmu un nešaubos drīz noskaidrosies mūsu pirmais Nr. Turpinājumā ir svarīgi sēsties pie sadarbības galda, apvienojot mūsu partnerus, un izstrādāt stratēģiju NAZ gāšanai, kura jau laikus atbild uz mums un vēlētājiem svarīgiem jautājumiem - partiju atbildības jomas, idejas konkrētajās jomās, kopējie partiju mērķi, mūsu savienības līderi,  kampaņas elementi utt. Protams, arī jānolaiž mūsu starpā esošais saspīlējums, jeb, kā tautā mēdz sacīt tvaiks. Vēlētājam ir jāredz, ka mums ir plāns, un tas, ka esam gatavi Rīgai jau tagad. Par mums ir vērts balsot.

Alianse ilgtermiņā ir spēcīgākas par indivīdiem.

Ja mums, triju partiju aliansei, iegūstot vairākumu Rīgā nebūs atbildes uz sadarbības pamatjautājumiem, vai sāksim par tiem kašķēties uzreiz pēc vēlēšanām, būs vairāk kā nepatīkami. Oponenti darīs visu, lai mūs diskreditētu vēlētāju un partneru acīs. Ja mums neizdosies labi vadīt un pārvaldīt Rīgas pašvaldību (un latiņa ir pacelta ļoti augstu), tad vēlētājam mēs parādīsim ka "latviskais" bloks nav spējīgs strādāt. Tas nozīmēs Rīgas zaudēšanu ilgtermiņā un "labā NAZ" atgriešanos.

Ir sācies vēlēšanu maratons. 2013. gada velēšanas lielā mērā var izvērsties par 2014. gada vēlēšanu "iesildīšanos" vai "priekšspēli" un, lai kā negribētos atzīt, iespējamā scenārija melnrakstu nacionālajām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Kopēji saraksti, vēlēšanu koalīcijas, draugi un nedraugi būs arī 2014.gada jautājumi. Labāk ir tos risināt jau laicīgi. Būtu vairāk kā slikti, ja arī tad RP nebūs mainījusi domas par sadarbību ar "viesiem" (NAZ). 

Savlaicīga sadarbība un kopēja stratēģija stiprinās mūs visus un neapšaubāmi palīdzēs uzvarēt gaidāmajās vēlēšanās. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru