piektdiena, 2013. gada 12. jūlijs

Vai Vienotībai jātuvinās ar RP?

Atļaušos oponēt viedoklim par nepieciešamību Vienotībai tuvināties ar Reformu partiju.

Jau vairāk kā gadu Reformu partiju atbalsta vidēji 3 no 200 cilvēkiem visā valstī un ne bez iemesla. Šī partija savā darbībā regulāri diskreditē pati sevi un Latvijas partijas kopumā. Atcerēsimies toreiz vēl ZRP premjera amata kandidāta izvēli, kas pārsteidza visu valsti un joprojām turpina to darīt jau kā VARAM ministrs. Mēģinājumu Vienotību atstāt opozīcijā. RP frakcijas šķelšanās iemeslus. Ķīļa "reformas" izglītībā. Bijušā Prezidenta auto un dzīvesvietas sāgu. Tas viss rezultējies ar partiju kuras biedru skaits mērāms ar ievēlētājām amatpersonām un izgāšanos pašvaldību vēlēšanās.

Šeit nav runa par liberālo Dombrovski, konservatīvo Kozlovski, kur nu vēl par Pavļutu kurš nav šīs partijas biedrs, bet par to ka RP vienmēr būs ZRP un tās darbus visi ļoti labi atceras.

Vai tiešām Vienotībai nepieciešama RP nedarbu slava, lai Dombrovskis turpmāk varētu par viņiem skaidroties?

Laiks eksperimentiem ar RP bija pirms pašvaldību vēlēšanām, kad varēja dalīt vietas sarakstā, rakstīt programmas, pastrīdēties, un cerēt, ka RP atkopsies. Tad zaudēt īsti nebija ko, jo reti kurš ticēja uzvarai Rīgā. Nedomāju, ka iepriekš nosauktās apvienošanās neatņemamas aktivitātes vairos sabiedrības ticību un Vienotības rezultātu nākamajā Saeimā.

Reformu partija nav atsevišķas labi strādājošas amatpersonas, vai Saiemas kolēģi, bet tas kā to redz sabiedrība: Zatlers, Ķīlis,  Edmunds ar visām sajūtām ko šie līderi rada parastā vēlētājā.

Vienotībai jebkādā apvienībā ar Reformu partiju būs grūtāk veidot nākamo valdību. Nākamā valdības partneru izvēle būs starp sliktu un vēl sliktāku. Piemēram, vai Vienotības un RP apvienība sadarbosies ar pašvaldību vēlēšanu uzvarētājiem Zaļo un Zemnieku savienību veidojot 2014 gada valdību? NA arī būs savi argumenti sadarbībai ar RP, bet izvēle ar ko sadarboties krietni šaurāka kā Zaļajiem vai Eināram.

Vēl arī jautājums par to - kādus cilvēkus zaudēs abas partijas pie apvienošanās, kas neapšaubāmi notiks. Vai nedosim vieglus argumentus kādam iet pie citiem sakot: "Šī partiju apvienība nodod manus principus..".

Galu galā sajūtas prognozējot šīs apvienības popularitāti ir, ka būs jārēķina vidējais aritmētiskais, nevis saskaitāmo summa.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru